Nieuws

Brandveiligheid in parkeergarages

Parkeergarage met auto

Vexpan verwelkomt nieuw lid: Normec FSS

In parkeergarages is brandveiligheid van enorm belang. Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland, heet Normec FSS daarom van harte welkom als nieuw Vexpan-lid! Normec FSS is een onafhankelijke inspectie instelling en werkt met vakbekwame en ervaren inspecteurs, die onpartijdig en integer te werk gaan.

Winnaar elektrische fiets

Vexpan is blij met de komst van Normec FSS. Tijdens het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2019 zette Normec zich meteen in voor Vexpan en haar leden door een opvouwbaar elektrische fiets aan te bieden. De gelukkig winnaar was Tjeerd Velders van de gemeente Nieuwegein.

Zo gaat Normec FSS te werk

Normec FSS is een ISO 17020 type A geaccrediteerde inspectie-instelling, die het gehele inspectieproces kan uitvoeren om te komen tot een gecertificeerde brandbeveiliging. Het gehele inspectieproces bevat het beoordelen van de uitgangspunten en het ontwerp, het uitvoeren van tusseninspecties en de initiële inspectie. Als de installatie opgeleverd is komt deze in aanmerking voor de vervolginspecties. Normec FSS is een onpartijdige, onafhankelijke en integere inspectie instelling en werkt met vakbekwame en ervaren inspecteurs. De klant staat daarbij centraal.

De gevaren bij brand

Het grootste gevaar voor mensen bij brand is de opeenhoping van rook en warmte. Rook vermindert het zicht, belemmert de ademhaling en maakt brandbestrijding moeilijk. Bij branden vallen de meeste slachtoffers door verstikking. De oplopende hitte bevordert daarnaast de uitbreiding van vuur en vergroot de schade. Het belangrijkste bij brandbeheersing is naast een zo snel mogelijke signalering, het voorkomen van rookgasverspreiding. Veel parkeergarages zijn daarom verplicht uitgevoerd met een brandbeveiligingsinstallatie welke volgens het bouwbesluit 2012 dient te worden voorzien van een geldig inspectiecertificaat.

Onafhankelijke kennispartner en denktank

Normec Fire Safety & Security is uw onafhankelijke kennispartner/denktank voor alle vraagstukken over bestaande parkeergarages, maar ook voor de nieuwste ontwikkelingen in de parkeer-sector zoals probleemstellingen-vraagstukken op het gebied van litium-ion-accu’s, laadpalen, waterstof-auto’s et cetera.

Normec FSS is premium partner van Vexpan

Normec FSS is premium partner van Vexpan

Stacker parking systems in relatie tot brandveiligheid

Stacker parking systems in relatie tot brandveiligheid

Hoe Normec FSS zich voorbereidt op de toekomst

Hoe Normec FSS zich voorbereidt op de toekomst