Over ons

Geaccrediteerde inspectie-instelling voor brandveiligheid

Normec Fire Safety & Security is een ISO 17020 type A geaccrediteerde inspectie-instelling voor brandveiligheid, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. We zijn met ons team actief door heel Nederland. Hoewel Normec FSS nog een jong bedrijf is, hebben we toch al jarenlange ervaring in de brandveiligheidsbranche!

Onze missie

We verzorgen het volledige inspectieproces om tot een gecertificeerde brandbeveiliging te komen. Dit omvat het beoordelen van de uitgangspunten (UPD) en het ontwerp, uitvoeren van tusseninspecties, de initiële inspectie en na oplevering ook vervolginspecties. Normec FSS is een onafhankelijke en integere inspectie-instelling en werkt met vakbekwame en ervaren inspecteurs. Het is onze missie om van Nederland een brandveiligere samenleving te maken, door grondige inspecties uit te voeren.

Kwaliteit op één

Omdat we in ons werkveld te maken hebben met veiligheid van mens en dier mag er geen twijfel bestaan over de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Onze inspecties moeten altijd van hoog niveau zijn. Dit realiseren wij door te werken conform de ISO 17020, wat jaarlijks wordt getoetst door de Raad voor Accreditatie (RvA). Ook investeren we elk jaar in verdere scholing en ontwikkeling van onze medewerkers middels opleidingen, seminars en interne harmonisatie. Alles staat uiteindelijk in het teken van het resultaat voor de klant. We denken daarom graag mee en zijn flexibel in het geval van specifieke wensen en behoeften.
In onderstaande video vertelt Roy Senden, voormalig directeur van Normec FSS, over de toegevoegde waarde van inspecties op de juiste werking van de brandbeveiligingssystemen.

Onze geschiedenis

Flinke groei door investeren

Normec Fire Safety & Security is ontstaan uit het in 2001 opgerichte Brand Veiligheid Inspecties (BVI). Sinds 2016 maakt BVI onderdeel uit van Normec en in 2017 wijzigde de naam naar Normec Fire Safety & Security. Al voor de toetreding tot Normec was BVI een gerespecteerde en bekende speler in de markt. Sindsdien heeft Normec FSS een enorme groei doorgemaakt door inzet van moderne ICT, een heldere visie en de juiste mensen op de juiste plek. We investeren veel in onze organisatie, zodat we toonaangevend zijn en blijven in de markt. We kunnen onze klanten de volledige scope van brandveiligheidsinspecties bieden; van VBB tot BOR. Zelfs de meest uitdagende inspecties gaan onze mensen niet uit de weg. We zijn trots op onze veelzijdigheid en expertise die we in huis hebben waardoor we elke klant optimaal kunnen bedienen.

Auditor with safety helmet and tablet
Ons team

Deskundig, ervaren en enthousiast

Jasper van der Zanden
Inspecteur/Kwaliteitsmanager

Jasper van der Zanden

Normec FSS is onderdeel van Normec

Normec is een toonaangevende organisatie in de TICC-branche (Testen, Inspecteren, Certificeren, Compliance). Ons werkgebied reikt van (drink)waterkwaliteit, luchtkwaliteit en bodemkwaliteit tot brandveiligheid, voedselveiligheid en managementsystemen. Met ruim 4.000 medewerkers werken we dagelijks aan een veilige en gezonde werk- en leefomgeving. Voor deze én toekomstige generaties.

Normec Headquarter