Referentie

Kwaliteit als uitgangspunt

Inspecteur checkt ontruimingsalarmsinstallatie

Tragel over Normec FSS

 

Tragel logo

 

Tragel is een zorginstelling die mensen met een beperking ondersteunt om een goed leven te leiden. De stichting heeft zo’n 70 locaties in Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren.

Normec FSS inspecteert sinds 2017 verschillende gebouwen voor Tragel. We gingen in gesprek met Jan de Waal, Senior Adviseur Huisvesting bij Tragel, over de samenwerking.

Landelijke zoektocht

Jan vertelt hoe deze samenwerking is ontstaan: “Toen in 2015 de certificering van brandmeldinstallaties verplicht werd, ben ik op zoek gegaan naar een geaccrediteerd bureau dat ons hierbij kon helpen. Hoewel ik landelijk rondkeek, focuste mijn zoektocht zich enigszins op het zuiden van het land. Binnen Tragel proberen we namelijk waar mogelijk lokaal te acteren. Na een aanbesteding zijn we met Normec FSS in zee gegaan.”

Kwaliteit als uitgangspunt

“Er was vanaf het begin goed contact. Bij de eerste gesprekken merkte ik meteen dat we te maken hadden met een deskundige partij. Daar werd ik blij van. Ik zeg namelijk altijd je hebt inkopen en inkopen. Met andere woorden, je kan inkopen op prijs, maar dan krijg je vaak niet de kwaliteit die je wenst. En veiligheid moet gewoon goed zijn, daar kun je niet in snijden. Daarom nemen wij kwaliteit als uitgangspunt en daarmee kwamen we bij jullie uit.“

 

“Wij nemen kwaliteit als uitgangspunt voor onze leveranciers en daarmee kwamen we bij Normec FSS uit.”

Jan de Waal, Senior Adviseur Huisvesting Tragel

 

Vertrouwen

“Mijn team is niet heel groot, dus we hadden vooral ook een partij nodig die zaken uit handen kan nemen. Jullie inspecteurs willen en kunnen aardig onafhankelijk werken. Wij hebben het nu zo ingericht dat onze beheerder niet altijd bij elke inspectie op elke locatie aanwezig hoeft te zijn. In plaats daarvan loopt een installateur in naam van Tragel mee met de inspectie en stemt de zaken af met jullie inspecteur. Achteraf hoor ik de uitkomst daarvan. De inspectie gebeurt dus echt op basis van vertrouwen.”

Gerelateerde diensten