Inspecties

Publicatiereeks gevaarlijke stoffen

Brandkraan in olie en gasfabriek

Publicatiereeks gevaarlijke stoffen

Bij de opslag van gevaarlijke stoffen komt brandveiligheid erg nauw. Met name wanneer de gevaarlijke stoffen in grotere hoeveelheden opgeslagen liggen. In veel gevallen zal de gemeente eisen stellen aan de opslag. Richtlijn 15 uit de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) geeft aan aan welke eisen de opslag moet voldoen. Normec FSS kan met een PGS 15 inspectie beoordelen of de brandveiligheid in orde is.

Waarom Normec FSS? 

  • We beschikken over vakbekwame en ervaren inspecteurs. 
  • Alle inspecteurs hebben hun eigen specialisme en brede kennis. 
  • Ons doel is om toonaangevend te zijn en te blijven in de markt.  
  • We zijn geaccrediteerd voor ISO 17020 om de kwaliteit te waarborgen. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Optionele titel voor referenties

Hertek logo
Hertek

Niet voor niets kiest Hertek primair voor Normec FSS

“De uiteindelijke keuze voor het inschakelen van een onafhankelijk inspectiebureau ligt uiteindelijk bij onze klanten, maar zij die in aanraking komen met de trajecten zijn tevreden.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen
op een rij.

Wat is een inspectiecertificaat?

Een inspectiecertificaat toont aan dat de brandbeveiligingsinstallatie geschikt is in de context waarin deze geplaatst is en wordt geëist vanuit het Bouwbesluit 2012. Het kan alleen kan worden afgegeven na goedkeuring van een inspectie-instelling. Een inspectie-instelling die bevoegd is om een inspectiecertificaat af te geven, moet een type A geaccrediteerde inspectie-instelling zijn, die voldoet aan de NEN-EN ISO/IEC 17020.

Waarom moet ik mijn brandveiligheidssystemen laten inspecteren?

Waar een onderhoudsbedrijf alleen kijkt naar de technische werking van het brandbeveiligingssysteem, kijkt een inspecteur naar het complete plaatje. Werken alle systemen goed samen? Zijn de bouwkundige voorzieningen in orde? En kloppen de organisatorische maatregelen? Dit geeft meer zekerheid over de werking van het brandveiligheidssysteem in de praktijk. Met jaarlijkse inspecties worden de risico’s dus nog meer beperkt. Bij de inspectie wordt gekeken naar de installatie, de daarmee samenhangende bouwkundige voorzieningen en organisatorische maatregelen. Samen zorgen ze voor een brandveilig gebouw. Is alles in orde? Dan wordt het inspectiecertificaat afgegeven. Dit is een belangrijk document voor de verzekeraar.

Wat gebeurt er als bij een inspectie een afwijking wordt gevonden?

Indien er tijdens een inspectie een afwijking wordt vastgesteld, dan wordt dit genoteerd in het inspectierapport. In dit geval kan er geen inspectiecertificaat worden afgegeven. De opdrachtgever krijgt de tijd om de afwijking de corrigeren. Met een herinspectie wordt vervolgens beoordeeld of alles nu in orde is.