Over Normec FSS

Normec Fire Safety & Security is een ISO 17020 type A geaccrediteerde inspectie-instelling voor brandveiligheid, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. We zijn met ons team actief door heel Nederland. Hoewel Normec FSS nog een jong bedrijf is, hebben we toch al jarenlange ervaring in de brandveiligheidsbranche!

Ervaren inspecteurs

We verzorgen het volledige inspectieproces om tot een gecertificeerde brandbeveiliging te komen. Dit omvat het beoordelen van de uitgangspunten (UPD) en het ontwerp, uitvoeren van tusseninspecties, de initiële inspectie en na oplevering ook vervolginspecties. Normec FSS is een onafhankelijke en integere inspectie-instelling en werkt met vakbekwame en ervaren inspecteurs. Het is onze missie om van Nederland een brandveiligere samenleving te maken, door grondige inspecties uit te voeren.

Kwaliteit op één

Omdat we in ons werkveld te maken hebben met veiligheid van mens en dier mag er geen twijfel bestaan over de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Onze inspecties moeten altijd van hoog niveau zijn. Dit realiseren wij door te werken conform de ISO 17020, wat jaarlijks wordt getoetst door de Raad voor Accreditatie (RvA). Ook investeren we elk jaar in verdere scholing en ontwikkeling van onze medewerkers middels opleidingen, seminars en interne harmonisatie. Alles staat uiteindelijk in het teken van het resultaat voor de klant. We denken daarom graag mee en zijn flexibel in het geval van specifieke wensen en behoeften.

Toegevoegde waarde inspecties

In deze video vertelt Roy Senden van Normec FSS over de toegevoegde waarde van inspecties op de juiste werking van de brandbeveiligingssystemen.

Zo gaan wij te werk:

Beoordeling basisontwerp

We beoordelen of het basisontwerp volledig is en voldoet aan de afgeleide doelstelling.

Beoordeling detailontwerp

De inspecteur verifieert het detailontwerp, om te zien of alle relevante info aanwezig is.

Opstellen inspectieplan

De inspecteur stelt het inspectieplan op en stuurt een afspraakbevestiging naar de opdrachtgever.

Inspectie op locatie

Volgens afspraak komt de inspecteur op locatie. Na een korte voorbespreking start de inspectie.

Nabespreking inspectie

Na afloop volgt een nabespreking van de inspectie waarin de eerste bevindingen worden gedeeld.

Opstellen inspectierapport

De inspecteur stelt het inspectierapport op en een collega-inspecteur toetst het rapport.

Alles in orde?

Goedgekeurd? Dan sturen wij het inspectierapport en inspectiecertificaat naar de opdrachtgever.

Inspectiecertificaat

Met het inspectiecertificaat toont u aan dat uw brandbeveiligingsinstallatie in orde is

Geschiedenis

Onderdeel van Normec Group

Normec Fire Safety & Security is ontstaan uit het in 2001 opgerichte Brand Veiligheid Inspecties (BVI). Sinds 2016 maakt BVI onderdeel uit van Normec Group en in 2017 gewijzigde de naam naar Normec Fire Safety & Security. Al voor de toetreding tot Normec Group was BVI een gerespecteerde en bekende speler op de markt. Toch heeft het bedrijf sinds 2016 een enorme groei doorgemaakt. Dit konden we realiseren door inzet van moderne ICT, een heldere visie en de juiste mensen op de juiste plek. Als onderdeel van Normec Group zijn ons aanbod en groeipotentieel veel aanzienlijker.

Continue ontwikkelen

We investeren veel in ons merk en team, zodat we toonaangevend zijn en blijven in de markt. We kunnen onze klanten de volledige scope van brandveiligheidsinspecties bieden; van VBB tot BOR. Zelfs de meest uitdagende inspecties gaan onze mensen niet uit de weg. We zijn trots op onze veelzijdigheid en expertise die we in huis hebben waardoor we elke klant optimaal kunnen bedienen.

pand normec fss

Ontdek wat Normec nog meer voor u kan doen

Normec Group is dé organisatie voor testen, inspecteren, certificeren en compliance. Normec voert onafhankelijke testen, inspecties en certificering uit op basis van geaccrediteerde methodes. Onze specialisten bieden opdrachtgevers hoge kwaliteit om de duurzame verbetering van de organisaties te waarborgen.
Meer informatie over de Normec Group
Normec Fire Safety & Security Normec FSS logo Balkweg 3 5232 BT 's-Hertogenbosch +31 (0) 73 303 9050
man zit aan de tafel met mobiele telefoon

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu